Yhdistyksemme on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Pelastakaa Lapset tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Tutustu valtakunnalliseen ohjelmaan.

Oppimateriaalituki: Tuemme toisen asteen opiskelijoita oppimateriaalihankinnoissa silloin, kun mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä on uhattuna perheen vähävaraisuuden vuoksi.  Toisen asteen opintojen maksuttomuus koskee syksyllä 2021 toisen asteen opintonsa aloittavia opiskelijoita. Pelastakaa Lasten Joensuun paikallisyhdistys  tukee edelleen niitä toisen asteen opiskelijoita, jotka eivät ole maksuttomuuden piirissä. Tämä tarkoittaa opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet opintonsa toisella asteella ennen syksyä 2021. Opiskelijat, jotka eivät ole maksuttomuuden piirissä, voivat hakea oppimateriaalitukea

Harrastustuki: Tuemme lasten harrastamista myöntämällä tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin silloin, kun osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi muutoin uhattuna.

Oppimateriaali- ja harrastustuki on aina tarveharkintaista ja sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen tai osallistua edes yhteen harrastukseen.

Tulosta hakemus sivun alaosasta, täytä hakemus ja toimita se yhdistyksen toimistolle osoitteeseen: Koskikatu 21 A 9, 80100 Joensuu.

Voit jättää hakemuksen myös sisäpihalla A-rapun oven oikealla puolella olevaan mustaan postilaatikkoon.

HARRASTUSTUET JA OPPIMATERIAALITUET OVAT HAETTAVISSA JATKUVASTI!

  • Haku on jatkuva, eli hakemuksen voi lähettää koska tahansa yhdistyksen käsiteltäväksi.
  • Kaksi hallituksen jäsentä käy hakemukset läpi.
  • Uudet hakijat ovat etusijalla – tukea voidaan myöntää vain poikkeustapauksessa tukea edellisenä vuonna saaneelle hakijalle.
  • Harrastustukea voidaan myöntää 7-18-vuotiaille.
  • Harrastustuki max 150€/lapsi
  • Oppimateriaalituki 200€/lapsi
  • Edellä mainitut summat ovat täysimääräisinä per perhe. Mikäli tukea haetaan useammalle lapselle, hallitus määrittelee tukisumman perhekohtaisesti.
  • Tukea haetaan kuluvalle vuodelle, edellisen vuoden hakemuksia ei huomioida enää vuoden vaihduttua. Tukeen liittyvät kuitit tulee toimittaa sen vuoden aikana, kun tuki on myönnetty. HUOM! Kuitit tulee aina toimittaa, pelkkä lasku ei riitä tositteeksi!
  • Hakuun liittyvät ohjeet laitetaan nettisivuille.

Lisätietoja:

Sihteeri Anna Pekkarinen, puh. 050 431 0535

joensuu@pelastakaalapset.net